2016. március 13. 20:33 - Beam14

Firewatch, avagy paranoia felsőfokon

images_1.jpg

-Sziasztok, ezennel elkészítem első blogbejegyzésemet, ami a Firewatch című videójátékról fog szólni.-

A játék egy tökéletes szerelmestörténettel indul, felelet kiválasztós rendszerrel. a játék első néhány percében csak szövegeket látunk, itt még alig-alig van néhány általunk is irányított jelenet.Szóval az elején részegen megismerkedünk Juliával, akivel egymásba szeretünk, majd az átlagos pár éli mindennapjait. Veszünk kutyát, megtámadnak az utcán, gondolkozunk egy gyerekben (persze itt még dialógusok vannak), majd jön egy akkora csavar, ami rögvest el is indítja a játékmenetet. Julia alzheimeres lesz, véletlenszerűen elfelejt dolgokat, a kutyánk is meghal, tehát érzelmi csődbe jutunk.images.jpgEzért vállaljuk el a ,tűzfigyelő' nevű szakmát (nem tudom van-e rendes magyar megfelelője a firewatchnak). Azt hittük, hogy egy nyugis nyarunk lesz az erdő mélyén, de ,,valami közbejön''. Na többet nem is mesélek a történetről, játsszátok ki a játékot. :D

A története szinte tökéletesen felépített, csavarokkal teli. Maga a játék egy kicsit kevés játékmenetet kínál, pont mikor már kezdtem volna valamelyest ragaszkodni a játékhoz, vége lett. A grafikára nem lehet panasz, gyönyörűen meganimált környezetet kapunk kellő nagysággal, a túrázás nem válik monotonná, főleg hogy közbe beszélgethetünk a főnökasszonnyal, Delilahval. A zene is nagyon jól lett eltalálva, nagyon jól megadja a hangulatot.firewatch-high-resolution-picture-ye2mj-free.jpeg


Bár a játékban nincsen egy jumpscare sem, mégis nagyon parás a játék. De tényleg valamiért mindig késztetést éreztem arra, hogy megnézzem nem követnek-e. Tényleg paranoiásnak éreztem magam a játékban. És ez a legzseniálisabb az egészben. Az egész program egy ártatlan ember nyári munkájáról szól, semmi mumus vagy természet feletti lény, csak túlgondoljuk az egészet.

Úgy összességben egy nagyon jól eltalált játék lett jó sztorival (a vége is bejött). De még vannak benne bugok, kicsit hamar adták ki véleményem szerint.

Nekem a játék 10/8.5

-BEAM14-

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeky.blog.hu/api/trackback/id/tr588474412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása